Новости ВИРТУЕЛНА ОБИКОЛКА: Гледај, тука сум без простор
EN

ВИРТУЕЛНА ОБИКОЛКА: Гледај, тука сум без простор

Разгледување на изложбените простори низ изложбата Гледај, тука сум без простор, од 2021 г., поставена во Галериите 1, 2, 3 и музејската кино сала.

 

Гледај тука сум без простор

 

Изложбата Гледај, тука сум без простор го претставува тематскиот избор на кураторките на МСУ, Мира Гаќина и Јованка Попова, од Уметничката збирка на Дојче Телеком со дела од најрепрезентативните уметници од Југоисточна Европа и е реализирана од 29. септември до 21. ноември, 2021 година. Повеќе за Гледај тука сум без простор