АКТУЕЛНО: НАСТАНИ
EN

Актуелно

Аквизиции – Донации 2022-2023

Од 18 мај, во Музејот на современата уметност – Скопје, посетителите ќе можат да ја погледнат новоот... Повеќе

Од Сабота, 18 мај, 10.00

Уметничките дела како стапици (помеѓу уметност и антропологија)

03.05.2024

Во последниве децении се забележува пролиферација на теориски и методолошки достигнувањ... Повеќе

Велимир Жерновски: „Confutatis – од што се направени хероите?“

22.04.2024

Претставување на проектот „Confutatis – од што се направени хероите?“ н... Повеќе

МИНАТИ НАСТАНИ