EN

Дилејн ЛеБас

1965, Вортинг, Велика Британија

 

Ромска амбасада во Британската амбасада – Македонија, 2023

Дигитална фотографија; дигитален отпечаток на платно, 37.9 х 50 см.

Аквизиција: Подарок од уметницата

Инвентарен бр.: 05273

 

Биографија

Дилејн Ле Бас екстензивно излага во Обединетото Кралство и на меѓународно ниво, вклучително и на Меѓународниот фестивал за единствена уметност, Рокевер, Франција; Американскиот музеј за визионерска уметност во Балтимор, САД, Транзиционата Галерија и Биеналето во Прага во 2005 и 2007 година. Во јуни 2007 година нејзино дело беше вклучено во првиот ромски павилјон на Венециското биенале во 2007 година. Ле Бас учествува и на Тркалезна МАСА: 9-то Биенале во Гвангжу, Јужна Кореја во 2012 година.

Превземено од англиската Википедија во согласност со Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Текстот во целина е достапен на: https://en.wikipedia.org/wiki/Delaine_Le_Bas

 

Претходни изданија