EN

Благоја Маневски

Роден во Скопје | 1957

Претставуваме дел од серијата дела на Благоја Маневски вклучени во колекцијата на МСУ, комбинирана техника на платно, молив на хартија, туш на хартија, масло на хартија, акрилик на хартија:
Ѕвезди и рабови , 1987 | Sponsus и Sponsa, 1990 | Ѕвезди и рабови, 1990 | Балканско јадро, 1985 | Логични слики, 2002 |

Претходни изданија