EN

Боб Чаплин

| Велика Британија |

Роден 1947 во Хастингс, Сасекс.

Студирал на Колеџите за уметност во Равенсборн и Брајтон. Неговото дело во најголем дел се потпира на фотографијата, графиката и филмот. Учествува на изложби организирани од Тејт Галеријата, Викторија и Алберт Музејот и на повеќе меѓународни биенала во Краков, Љубљана, Фиренца, Бјела и др.
изворник: http://collection.britishcouncil.org/collection/artist/5/18268

Претставуваме дела на Боб Чаплин вклучени во колекцијата на МСУ:
Четири настани во Лонгхероу, Ирска, 1976, сито печат во боја, 14/14, 59×78 | Узводно, низводно, 1982, сито-печат на хартија, а.о., 65 х 50см.

Претходни изданија