EN

Бриџит Рајли

1931, Лондон, Обединето Кралство

 

Без наслов, 1973

Сито-печат во боја на хартија, 71 x 91,5 см

Едиција: 19/75; сигнирано д.л. Early Light 19/75; д.д. Bridget Riley ‘ 87

Аквизиција: Подарок од уметницата

Инвентарен бр.: 03059

 

Биографија

Бриџит Луис Рајли (родена на 24. април, 1931) е англиска сликарка позната по нејзините оп-арт слики. Живее и работи во Лондон, Корнвол и Воклуз во Франција.

Краткиот увод во биографијата е превземен од Википедија на англиски според: Attribution-ShareAlike Creative Commons License

Текстот во целина е достапен на: wikipedia.org/wiki/Bridget_Riley

Претходни изданија