EN

Драган Попоски – Дада

Роден во Прилеп | 1933

Претставуваме дел од серијата дела на Драган Попоски – Дада вклучени во колекцијата на МСУ, мермер, дрво, бронза:
Разлевање 4 , 1980 | Хоризонтала , 1972 | Плодност , 1981 | Раѓање на формата , 1977 | Скулптура 2 (спој), 1979

Претходни изданија