EN

Џузепе Ѕигајна

| Италија |

Роден во Червињано дел Фруљи, Италија во 1924.

Претставуваме неколку од серијата дела на Џузепе Ѕигајна вклучени во колекцијата на МСУ, масло на платно:
Пенушка, 1963 | Внатрешноста на мијалник, 1964 | Бела пенушка, 1961

Претходни изданија