EN

Иван Генералиќ

| Хрватска |

Роден во Хлебине | 1914 – 1992

Претставуваме делo на Иван од серијата дела од Генералиќ вклученo во колекцијата на МСУ:
Косовка, 1959, масло на стакло, 120×128

Претходни изданија