EN

Хесус Рафаел Сото

1923, Сиудад Боливар, Венецуела  – 2005, Парис, Франција

 

Без наслов, 1970

Сито печат на хартија,  70 x 50 см

Едиција: 60/145; сигнирано д.л. 60/145, д.д. Soto

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01908

 

Биографија

Хесус Рафаел Сото е венецуелски опарт и кинетички уметник, скулптор и сликар.

Краткиот увод во биографијата е од англиската Википедија според Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата во целина е достапна на wikipedia.org/wiki/Rafael_Soto

Претходни изданија