EN

Јордан Грабул

Роден во Прилеп | 1925 – 1986

Претставуваме неколку од серијата дела на Јордан Грабул вклучени во колекцијата на МСУ, боено дрво, туш на хартија, боена шперплоча:
Крешендо, 1961 | Пластичен амбиент, 1968 | Комуникации-просторни белези , 1985 | Жена во фотелја , 1953 | Парадокс на егзистенцијата, 1969

Претходни изданија