EN

Олга Милиќ

1948, Карловац, Хрватска

 

Момент на акција 2, 1976

Полиестер, 62 х 46 х 32 см

Аквизиција: Откуп

Инвентарен бр.: 04592

 

Биографија

Родена во Карловец, Хрватска во 1948. Дипломирала 1974 на Академијата за применети уметности во Белград. Постдипломски студии на Сент Мартин во Лондон (1978/79). Живеела во Скопје во 1974 – 1979. Сега живее и работи во Ниш , Србија. Работи во скулптура и тродимензионални цртежи.

Претходни изданија