EN

Ристо Калчевски

Роден во Прилеп | 1933 – 1989

Претставуваме неколку од серијата дела на Ристо вклучени во колекцијата на МСУ, комбинирана техника на платно: Слика 88-68, 1968 | Слика 14-81, 1981 | Слика 13-81, 1981

Претходни изданија