EN

Роберт Јакобсен

1912, Копенхаген, Данска – 1993, Тегелунд, Данска

 

Скулптура А+Б, 1972

Метал, 90 х 110 х 88 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 02222

 

Биографија:

Роберт Јулиус Томи Јакобсен е дански скулптор и сликар. Данската „Награда Роберт“ е востановена во чест на неговото творештво.

Краткиот увод во биографијата е превземен од Википедија во согласност со: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата на англиски јазик е достапна на следниот линк: wikipedia.org/wiki/Robert_Jacobsen

Претходни изданија