EN

Симон Шемов

Роден во Кавадарци | 1941

Претставуваме дела од Симон Шемов вклучени во колекцијата на МСУ, сито-печат на хартија, масло на платно, рачно изработена хартија:
Циу-Циу Данче, 1977 | Космичка магија, 1987 | Охридски ангел 8, 1990 | Оовски зуи 2, 1967 | Прскалка за лозје, 1968 | Оовски пушач 1, 1968 | Оовски пушач 2, 1968/1969 | Мрсулаво дете, 1971 | Игра со јајце во лажица, 1972

Претходни изданија