EN

Виктор Пасмор

1908, Челшам, Обединето Кралство – 1998, Гуџа, Малта

 

Без наслов, 1982

Сито печат во боја на хартија, 74,5 x 107,5 см

Едиција: 16/90, сигнирано д.л. 16/90; д.д. VP 82

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 03483

 

Биографија

Едвин Џон Виктор Пасмор е британски уметник, еден од пионерите на развојот на апстрактната уметност во Британија во 1940-тите и 1950-тите години.

Краткиот увод во биографијата е превземен од Википедија во согласност со: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата на англиски јазик е достапна на следниот линк: wikipedia.org/wiki/Victor_Pasmore#Legacy

Претходни изданија