EN

Живко Јаневски

1940, Градско – 2000, Скопје

 

Човекот на тераса, 1967

Црно-бела фотографија на хартија, 36,1 х 29,4

Аквизиција: Подарок од семејството Јаневски

Инвентарен бр.: 04223

 

Индекс бар | Сликар, бр. 1, 1963 | Студент по ликовни уметности, бр. 2, 1963 | Луле, Лале и Лела , 1967 | Мајстори | Копнеж по Ана, 1962 | Индекс бар, бр. 2 | Последните гости | Човекот со цигара, 1967 | Првиот снег | Дете и зима, 1968 | Мечтаење (автопортрет) | Извесна дама | Модел, 1965 | Калуѓерка, 1966

Претходни изданија