Изложби Тековни Следни Минати
EN

БИСТА – Биенале на студентите по архитектура 2023

20/09/ 2023 - 28/09/ 2023

 

 Биеналето на студентите по архитектура 2023 (БИСТА) е дел од поопширната програма на БИМАС ХХ и ХХI.

На изложбата учествuvаат пет факултети по архитектура, презентирајќи дел од работата на студентите изминатите години, обработувајќи различни теми и предизвици. 

 

МИНАТИ ИЗЛОЖБИ

Континуитети: француски уметници во збирките на МСУ Скопје

07/12/ 2023 - 22/02/ 2024

Иднината како проект: Доксијадис во Скопје

21/09/ 2023 - 23/04 2024

Сè што ни е заедничко

20/10/ 2023 - 12/05/ 2024

Пејзаж на вознемиреност: 11 критични жешки точки во Р.С. Македонија

04/10/ 2023 - 09/10/ 2023