Продавница Кратка историја на курирањето
EN

Кратка историја на курирањето

 

Кратка историја на курирањето е збирка од 11 интервјуа направени од славниот швајцарски куратор Ханс Улрих Обрист со пионерите на кураторската практика. Во нив, преку сеќавањата на овие пионери-куратори за својата практика, изложбите на кои работеле и кои биле битни за нив, институциите од кои биле дел, како и преку продлабочени осврти, се документира и запишува усната историја на курирањето.

Ова издание е прв превод кој го објавува PrivatePrint и, истовремено, прв превод на дело на Ханс Улрих Обрист на македонски јазик. Превод од англиски на македонски јазик: Невенка Николиќ

Издавач: PrivatePrint

Година: 2019
Димензии: 18х12.5 см
Страници: 248
Јазик: македонски

 

Цена: 350 МКД