Публикации Петар Хаџи Бошков: Дела на хартија
EN

Петар Хаџи Бошков: Дела на хартија

 

Монографија по повод ретроспективна изложба

Издава:

Музеј на современата уметност Скопје, 2017

Автор:

Зоран Петровски

Текстови:

Зоран Петровски, Љиљана Неделковска, Лазо Плавевски

Ликовно уредување:

Зоран Петровски, Илиана Петрушевска

Фотографија:

Станко Неделковски

Јазик:

Македонски со англиски преводи

Корица и димензии:

мек повез, 27 x 22,5

Број на страни:

184

ISBN 978-9989-199–87-5

Претходни изданија