Публикации Големото стакло 5/1997
EN

Големото стакло 5/1997

Содржина

Тони Крег

Лилјана Неделковска, Изложба на Тони Крег во Музејот на современата уметност, Скопје
Соња Абаџиева, Интервју со Тони Крег, Скулптура-фулкрум на материјата и мислата
Даниел Сутиф, Забите на Луси
Питер Скедал, Биг Бенг на Тони Крег

Авторски страници: Александар Станковски, Идеолошко-политичка дисјункција

Меѓународни изложби:
Валентино Димитровски, Dokumenta X
Соња Абаџиева, Skulptur Projekte, Muenster
Лилјана Неделковска, 47 Биенале во Венеција
Лазо Плавевски, Учеството на Македонија на 47 биенале во Венеција
Марика Бочварова, Стјуарт Дејвис во Пеги Гугенхајм, Венеција

In memoriam: Ордан Петлевски

Толкувања
Небојша Вилиќ, Елизабета Аврамовска

Изложби
Јован Шумковски; Благоја Маневски; Искра Димитрова;
Александар Ристески; Нови гласови, Фокс Талбот, Кит Арнет

 

Претходни изданија