EN

Софу Тешигахара

1900, Токио, Јапонија – 1979

 

Победа, 1966

Дрво, лим, 120 х 100 х 60 см

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01663

 

Биографија

Софу Тешигахара бил основач на училиштето за икебана цветно уредување Согецу-риу.

Краткиот увод во биографијата е превземен од англиската Википедија во согласност со: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата е достапна на следниот линк: wikipedia.org/wiki/Teshigahara

Претходни изданија