EN

Барт Шигеру Учида

1941, Ванкувер, Канада

 

Една година подоцна, 2001-2002

Комбинирана техника на платно, 70 х 60 см

Аквизиција: Подарок од уметникот

Инвентарен бр.: 03999

 

Биографија

Барт е роден во Ванкувер во 1941, Канада како припадник на трета генерација јапонски Канаѓани. Престојувал во Италија и САД, а од 1982 постојано живее и работи во Бостон. Неговите дела се застапени во бројни јавни и приватни колекции.
Делото на Барт вклучува големо-форматни инсталации, перформанс и уметност за јавни простори. Учествувал на повеќе меѓународни скулпторски симпозиуми и излагал во Европа, Македонија Јапонија, Тајван, Канада и САД.

 

Претходни изданија