EN

Бранко Ружиќ

| Хрватска |

Роден во Славонски Брод | 1919 – 1997

Претставуваме неколку од серијата дела на Бранко Ружиќ вклучени во колекцијата на МСУ:
Лимар 1, 1958, бронза, 26 х 22 х 22см | Коњаници, 1965, дрво, 60 х 70 х 15см | Сезан, 1960, лим, 94 х 63 х 25см

Претходни изданија