EN

ХАП Грисхабер

1909, Рот ан дер Рот, Германија – 1981, Енинген, Германија

 

Кентаури, 1962

Дрворез на хартија, 65 х 84 см

Сигнирано д.л. (вертикално) Haap haber 

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 00199

 

Биографија

Хелмут Андреас Пол Гришабер или ХАП Гришабер бил германски уметник. Неговиот префериран медиум беа дрворез во голем формат.

Краткиот увод во биографијата е од англиската Википедија според Attribution-ShareAlike Creative Commons License

Во целина, биографијата е достапна на wikipedia.org/wiki/HAP_Grieshaber

Претходни изданија