EN

Анри-Жорж Адам

| Франција |

Анри-Жорж Адам (1904 – 1967) е скулптор и графичар, еден од претставниците на т.н. Париска школа. Неговите карактеристични црно-бели тонски графички градации ги применува и во неговите бројни монументални таписерии од 1950-те години.

 

Без наслов, 1960

литографија, 52/54, 75 x 49,5

Претходни изданија