EN

Марта Пан

1923, Будимпешта, Унгарија – 2008, Парис, Франција

 

Скулптура 93, 1965

Индустриски обработено дрво, 43 х 20,5 х 20,5 см

Аквизиција: Подарок од уметницата

Инвентарен бр.: 01871

 

Биографија:

Марта Пан е францускa апстрактна скулпторка од унгарско потекло. Скулптурата на Пан ги третира рамнотежата, симетријата и геометријата.

Биографијата е превземена од англиското издание на Википедија според: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата во целина е достапна на: wikipedia.org/wiki/Marta_Pan

 

Претходни изданија