EN

Насо Беќаровски

Роден во с. Желево | 1938

Ви претставуваме две од неколкуте дела на Насо, кои се дел од колекцијата на МСУ. Делата се насловени „Првата голема свеченост“ од 1974 (железо, 74 х 50 х 17см) и „Форми на природата“ од 1978 (теракота, 2 елемента).

Претходни изданија