EN

Ричард Ален

1933, Ворчестер, Велика Британија – 1999, Лондон, Велика Британија

 

Графика бр. 2, 1968

Сериграфија во боја на хартија, 58.5 х 58,5 см

Едиција: а.о.; сигнирано д.л. Artists proof; д.д. Richard Allen 68

Аквизиција: Подарок

Инвентарен бр.: 01804

 

Биографија

Ричард Ален е британски минималист, апстрактен, системски, фундаментален и геометриски сликар и графичар.

Краткиот увод во биографијата е превземен од Википедија во согласност со: Attribution-ShareAlike Creative Commons License.

Биографијата на англиски јазик е достапна на следниот линк: wikipedia.org/wiki/Richard_Allen_(abstract_artist)

Претходни изданија